Mali kucharze
Nasi najmłodsi, uczniowie klas pierwszych w ostatnim czasie mieli zajęcia kulinarne. Wszystkie dzieci z klasy I b, pod okiem swojej wychowawczyni Małgorzaty Piotrowskiej, robiły sałatkę z owoców.. Był to taki witaminowy zastrzyk. Było smacznie, kolorowo.. a zapach świeżych owoców roznosił się po całym korytarzu.. Innym razem W klasie Ib od rana pachniało chlebem, masłem i kiszonymi ogórkami . Na zajęciach uczniowie poznali proces powstawania chleba ,,od ziarenka do bochenka „. Mamy zrobiły wszystkim niespodziankę, same upiekły chleb i jeszcze gorący, przyniosły do klasy.
W czwartek, 11 marca, uczniowie klasy IA wraz z wychowawczynią Jolantą Brodko przygotowali wiosenne kanapki na swoje drugie śniadanie Na świeżym i chrupiącym chlebie zagościły świeże warzywa Dzieci poznały piramidą zdrowego odżywiania Pracownicy szkoły skosztowali pyszne kanapki DZIĘKUJEMY za przepyszny zdrowy poczęstunek